Lösningar till SFI

Lösningar som enkelt och effektivt lär Era elever att läsa, skriva, tala och förstå Svenska.

Sverige har inte haft ett så stort flyktingmottagande som det vi ser idag, sedan andra världskriget. Det svenska samhället och inte minst skolan står därför inför tuffa utmaningar. Samtidigt berörs SFI-undervisningen av stora förändringar om ökad individanpassing, som trädde i kraft redan 2016.

Utmaningen är att effektivisera och förbättra språkundervisningen inom SFI och forskning visar att det mest effektiva sättet att lära sig ett främmande språk, är genom ett aktivt lärande. Våra lösningar ger Er verktyg för att effektivisera, motivera och individualisera språkundervisningen på Er skola.

Med språklabb får lärare ett smidigt och kraftfullt verktyg för skapa individanpassad språkundervisning som genom aktivt lärande tränar samtliga språkfärdigheter. För att komplettera Er lärarledda undervisning erbjuder vi e-Learninglösningar med språkkurser i Svenska för nybörjare, en kraftfull resurs för effektiv språkinlärning till SFI.

Individanpassade och molnbaserade webbtjänster med avancerad teknik som ”voice recognition” tränar uttal till perfektion. Språkträning kan ske var som helst, när som helst och med vilken enhet som helst, oavsett om det är en PC, Mac, Android, Ipad eller Iphone.

Sanako Lab100

Lab100 är ett komplett hårdvarustyrt språklabb designat för att vara en enkel och användarvänlig, men framförallt effektiv digital språkundervisningslösning. Labbet kan installeras i små utrymmen – utan speciella möbler eller en dedikerad datorsal. Endast en lärardator krävs, eleverna är utrustade med digitala inspelningsenheter som är lätt att använda, och som tillåter dem att ha en aktiv roll för att främja lärande – antingen ensam, i grupp eller parvis.

Sanako Pronounce

En enkel mjukvarulösning för att förbättra muntliga färdigheter som uttal i ett främmande språk. Med Sanako Pronunce är det enkelt att förvandla textmaterial till talat ljud, för att öva uttal och tal praktiken.

Sanako SoloApp

Ta språklabbet till surfplattan med Sanako Solo för Android och iPad. Språkinlärning när som helst och var som helst. Låter eleverna startar en övning i klassen och fortsätta hemma, och lämna in sitt arbete någonstans däremellan. Eleverna kan ansluta till och arbeta med samma kursmaterial oavsett var de är.

Sanako Sign Lab

Lär ut teckenspråk effektivt med våra lättanvända verktyg. Med Sanako Sign Lab är det enkelt att spela upp en källvideo med teckenspråk samtidigt som eleverna spelar in sitt eget tecknande och/eller tal – allt som behövs är en dator med en kamera.